Hvordan slutte med nesespray

Hvordan slutte med nesespray

Følelsen av tett nese er ubehagelig. Synes du det er vanskelig å slutte eller kutte ned på bruken av nesespray?

Det kan ta fra noen få dager og opptil flere uker å få neseslimhinnen tilbake til en normal tilstand etter langvarig bruk av nesespray med slimhinneavsvellende stoffer. I denne perioden blir nesetettheten som regel svært plagsom. Proponent® nesespray kan vedlikeholde neseslimhinnens funksjon

Det hjelper å puste inn kald luft, de fleste opplever lindring av nesetetthet når de er ute. Det kan også hjelpe noe å ha en ekstra pute eller to under hodet når en ligger. Nesetettheten blir ofte verre når en legger seg ned.

Dersom det blir for vanskelig å slutte med vanlig nesespray, kan en kortisonholdig nesespray benyttes for å lindre plagene i en overgangsperiode. Da trengs det resept og råd fra helsepersonell.

Slik virker Proponent® mot tett nese:

  1. Slimhinneavsvellende effekt på grunn av en optimalisering av det ioniske miljøet i neseslimhinnen og en osmotisk effekt med en blanding av Locke-Ringer løsning og natriumpropionat. Denne løsningen er lett hyperton ved å trekke væske vekk fra cellene i neseslimhinnen, og det oppstår en slimhinneavsvellende effekt som gjør nesen mindre tett. Dette kan gjøre det lettere å puste gjennom nesen etter bare 5-10 minutter.
  2. Proponent® nesespray inneholder en saltløsning med pH- og ioniske egenskaper som er designet for å øke bevegelsen til flimmerhårene i nesen. Flimmerhårene kan i et mikroskop se ut som et »langhåret teppe» i konstant bevegelse . Ved å øke hyppigheten til denne bevegelsen, føres potensielt skadelige partikler ut av luftveiene og det kan oppstå en forbedret rensing av slimhinnen i nesen.
  3. Proponent nesespray kan vedlikeholde neseslimhinnens funksjon. Proponent er ikke vandedannende, og er et skånsomt alternativ til slimavsellende legemidler. Proponent kan redusere behov for slimavsellende legemidler som trekker sammen blodkarene.

Proponent® – den skånsomme og effektive nesesprayen

Dersom du har hatt plager med tett nese i kortere eller lengre tid kan du oppleve god effekt av Proponent® nesespray. Etter åpning av flasken, bør du ikke bruke Proponent® nesespray i mer enn 4 uker.

  • Proponent® nesespray kan brukes av voksne og barn over 2 år, hvis du holder deg til  1-2 doser i hvert nesebor inntil 3 ganger daglig. Barn mellom 1 og 2 år skal bare ha 1 dose i hvert nesebor inntil 3 ganger daglig.
  • Proponent® nesespray skal ikke brukes av barn under 1 år.
  • Proponent® nesespray kan gi milde og forbigående ubehag som brennende følelse i nesen,  tørrhet i nesen og/eller forbigående uvelhet. Vi har ingen data eller rapporter om alvorlige bivirkninger etter bruk av Proponent® nesespray.
  • Nesesprayen bør kun brukes av èn person av hygieniske årsaker.
  • Bruk ikke nesesprayen etter at utløpsdatoen er passert.
  • Etter åpning av flasken, bør du ikke bruke Proponent® nesespray i mer enn 4 uker.

PROPONENT® kan kjøpes i følgende nettbutikker: